Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Škrabčev trg 21, Ribnica
T: +386 (0)1 83 50 382
M: +386 (0)41 390 057
E: illsikrib@rib.sik.si

Seminar ZMAJEVO SANJANJE projekta EKO 365+ 

Dogodek:
Seminar ZMAJEVO SANJANJE projekta EKO 365+
Kdaj:
22.03.2014
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

EKO 365+

vabi na

seminar
ZMAJEVO SANJANJE 

- Soudeleženo strateško načrtovanje ali metoda za uresničevanje nesramno uspešnih projektov -

IMG_7079-360x270.jpg

Katerega bo vodil Nara Petrovič, samostojni raziskovalec škodljivih navad, pisatelj, predavatelj, moderator in fekolog.

http://narapetrovic.wordpress.com/

////////////////////////////////////////////

"Ljudje pravijo, da vsi iščemo smisel življenja. Ne strinjam se, da dejansko iščemo to. Mislim, da v resnici iščemo izkušnjo živosti, pri kateri bi naše življenjske izkušnje na fizični ravni bile odmev naše najgloblje biti in stvarnosti, pri kateri bi nas lahko dejansko prevzemal občutek, da smo živi."

-- Joseph Campbell

Kaj imajo skupnega kuhanje nedeljskega kosila, dopustniško popotovanje, pletenje puloverja, organizacija konference, gradnja hiše, in priprava urbanističnega načrta? Vse to so projekti, zaporedja opravkov in nalog, ki jih izvedemo sami ali v skupini v določenem časovnem okviru.Beseda "projekt" ne vzbuja dobrih asociacij, kajne? Projekte imamo za dolgočasno administrativno premlevanje načrtne dokumentacije in kompleksnih poročil, ki so sama sebi namen. Pa mora res biti tako? Je priprava urbanističnega načrta nujno manj zabavna kot kuhanje nedeljskega kosila (ali obratno)? Je nujno, da smo med projekti manj živi kot sicer? Nikakor ne!

Zmajevo sanjanje (Dragon Dreaming) je genialen model celostnega in življenjskega dojemanja katerega koli opravka ali naloge -- najsi se jih lotevamo sami ali z veliko skupino ljudi. Pomaga nam že na prvih korakih prepoznati "projekte", ki so obsojeni na uspeh, in tiste, ki so obsojeni na propad.Uspešni projekti dvosmerno povezujejo posameznike in skupine celovitostjo okolja, kar vodi v preobrazbo obojega. Kar se je zdelo nemogoče, postane možno. Ljudje pridobijo prej neslutene veščine in sposobnosti, s katerimi lažje prebrodijo krizne situacije ...

Nara Petrovič je zapisal: "Zmajevo sanjanje? Ah! Pred prvo delavnico leta 2009 sem si mislil, da bo to razvlečeno sanjarjenje o utopijah in ezo-idealiziranje. In res -- John Croft, Voditelj delavnice, je začel z izjavo, da je naše življenje spanec, naše sanje pa so resničnost! Halo! Kako naj s tem uresničim kak stvaren projekt?!Trideset minut kasneje sem bil spreobrnjen! Na tabli pred mano je bila najbolj genialen diagram uspeha in radosti, kar sem jih srečal. Zdaj je ta diagram neločljiv del mene. Kot prvo živim svoje sanje in kot drugo sanjam izjemno življenje, ki ga živim. Zdaj vem, da uspeha ne krojijo materialni poslovni rezultati, krojijo ga človeškost, moč, vzajemnost in občutek svobode ter radosti do življenja.Vem tudi, da po tem hrepenimo prav vsi! Slogan zadnjih let je "Kako preživeti..." Z Zmajevim sanjanjem ga zasučemo v "Bohotno živeti!"

Zmajevo sanjanje vas bo prizemljilo, če preveč lebdite, dalo vam bo krila, če ste preveč prizemljeni. Naj ste stari ali mladi, direktor ali delavec, komunikativni ali zadržani, ambiciozni ali pasivni, z Zmajevim sanjanjem boste naenkrat videli 360 stopinj, kjer ste do zdaj videli le 90. Dobili boste neprecenljivo orodje tako za zasebno kot profesionalno življenje." Predavanje bo sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela.

http://dragondreaming.org/en/dragon-dreaming/    (stran je v angleščini)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SEMINAR BO POTEKAL V SOBOTO 22.3. ob 10h do 16h,
v KNJIŽNICI MIKLOVE HIŠE V RIBNICI.

LAHKO SE UDELEŽITE SAMO UVODNEGA PREDAVANJA OB 10h
ALI PA OSTANETE NA CELOTNI DELAVNICI.

VSTOP JE PROST!!!
ZARADI OMEJENEGA ŠT. UDELEŽENCEV JE OBVEZNA PRIJAVA NA 

email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali tel. 040 345 999

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

VABLJENI!


A8C8DE35-1E03-4D8D-8F8A-19E92D79EE96_mw800_s.jpg

O Nari Petrovič:

Nara je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Je uveljavljen fasilitator, pisatelj, občasno tudi prevajalec, odličen vegetarijanski kuhar, maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekološkimi naselji in pristno skupnostjo. Od 2009 do 2012 je bil eden od koordinatorjev akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in akcije Očistimo svet 2012. Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o zelo raznovrstnih temah. Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice. Kot avtorja za otroke ga lahko spoznate ob knjigi Zaklad z otoka Sumsama. Nara večkrat kam odpotuje, a vedno z dobrim razlogom in namenom: za širjenje obzorij in deljenje izkušenj z drugimi. Od njega lahko pričakujete veliko mero kulturnosti in modrosti, ne pričakujte pa petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate. Prebijanje ledu, pionirstvo, začenjanje novih poglavij na vseh področjih, ki ga pritegnejo, to je Narino življenje. Mojster ni v ničemer, je pa dober v marsičem. Kar je najpomembneje: to zna dobro opisati, zato je užitek brati njegove knjige in članke ter poslušati njegova zelo interaktivna in dinamična predavanja. Potovanja po ekoloških naseljih so ga obogatila z znanji in veščinami, ki jih radodarno deli na delavnicah, ki pokrivajo raznovrstne teme: zdravo bivanje, prehrana, permakultura, divje rastline, socialne veščine, odnosi, komunikacija, reševanje konfliktov, vodenje, gradnja skupnostu itd.

http://narapetrovic.wordpress.com/

------------------------------------------------------------------------------

O projektu:

Projekt EKO 365+ (Program za kreativno in zdravo podeželje), je enoletni program izobraževalnih dogodkov, ki se izvaja na področju Ribnice, Kočevja in Sodražice. 

Namen ima ozavestiti, navdihniti in približati pomen ekološkega življenja, tako na osebni kot družbeni ravni.

PARTNERJI PROJEKTA SO: Rokodelski Center Ribnica, Pokrajinski Muzej Kočevje, JSKD-izpostava Ribnica, Knjižnica Miklova Hiša, Območna obrtno-poslovna zbornica Ribnica in drugi podporniki.

IZVAJATELJ: Kreativni Laboratorij Ribnica

Program EKO 365+ je sofinanciran s strani Evropkega sklada za razvoj podeželja v okviru programa Leader.


Več informacij o projektu na www.eko-365.si


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Iskanje po strani

Obvestila

RSS novice

Delovni čas in kontakt

Knjižnica Miklova hiša
telefon
01 83 50 382
041 390 057
Knjižnica Loški Potok
telefon
01 83 50 128
Knjižnica Sodražica
telefon
01 83 71 026

odpiralnicas

Koledar dogodkov

<< Julij 2020 >> 
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kakšnih dogodkov in prireditev bi si želeli ve? v knjižnici?
 
Kateremu pravlji?nemu junaku se podaljša nos, kadar se zlaže?