Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Škrabčev trg 21, Ribnica
T: +386 (0)1 83 50 382
M: +386 (0)41 390 057
E: illsikrib@rib.sik.si

Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, predavanje 

Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, predavanje
Dogodek:
Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, predavanje
Kdaj:
01.12.2015  ob 19.00
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

Predavala bosta avtorja knjige Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole.

Življenje z najstniki nas starše velikokrat pripelje v situacije, ko se počutimo nemočni, izgubljeni, ko spremembe zamajejo ravnotežje v družini, ko nam zmanjka učinkovitih strategij, ko se počutimo brez avtoritete, se sprašujemo, kaj smo v preteklosti naredili narobe, ko nas naši otroci vabijo v igre neskončnega pregovarjanja, ko se borijo za svoj prav in uveljavljajo moč …

Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole sta 30 let partnerja, starša štirih otrok, starih med 26 in 19 let.

Skupaj več kot deset let delujeta kot edinstven psihoterapevtski par. Ob psihoterapevtskem delu vodita številne delavnice in treninge za starše, izvajata predavanja, delata s kolektivi. Delujeta v okviru zavoda Vezal.

Albert je psiholog, sociolog kulture, sistemski družinski terapevt, Leonida se je pridružila izobraževanju iz imago tehnike in iz emocionalno usmerjene terapije. Albert je predsednik nacionalne koordinacije TOM telefona pri ZPMS in zunanji predavatelj na SFU - Fakulteti za psihoterapevtske študije v Ljubljani.

Trenutno sta najbolj poznana kot avtorja vzgojne uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo in kot avtorja odmevnih oddaj v medijih.

Predavanja zakoncev Mrgole se zelo razlikujejo od klasičnih predavanj, na katera so navajeni starši. V njunem nastopu se odraža živost odnosa, ki ga živita. Njuna pripoved je neposredna, prepojena z osebnimi izkušnjami, prikazom lastnih dilem v konkretnih situacijah, ki izhajajo iz vsakdanjega družinskega življenja in so staršem blizu. Njune predstavitve so žive, konkretne in slikovite, z veliko humorja, ne uporabljata teorije, a kljub temu ohranjata visoko stopnjo strokovnosti.  Vsak primer, ki ga predstavita, izhaja iz življenja, iz lastne izkušnje.

Njuna predavanja so demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, so prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

Predavatelja, starša štirih odraslih otrok, ki preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi, bosta na konkretnih zgodbah in primerih pokazala, kako ohraniti stik z otroki v težkih situacijah. V svoji praksi sta spoznala, da je stik z otrokom ključ do povezanosti, komunikacije in motiviranosti za delovanje otrok na vseh področjih, tudi na šolskem področju. Čar njunih predavanj so konkretne in uporabne zgodbe iz življenja, ki prinašajo staršem uporabna sporočila.

Po predavanju bo možno kupiti knjigo in postaviti osebna vprašanja.

 

Dostop do njunega predavanja v Cankarjevem domu (2015): http://videolectures.net/pozitivnapsihologija_mrgole_izstekani_najstniki/

Več o njunem delu in njunih referencah najdete na spletnih straneh:

www.vezal.si

http://najstniki.weebly.com/

FB stran: https://www.facebook.com/vezal.si?fref=ts

FB stran: https://www.facebook.com/izstekani.najstniki?fref=ts

 

 


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Iskanje po strani

Obvestila

RSS novice

Delovni čas in kontakt

Knjižnica Miklova hiša
telefon
01 83 50 382
041 390 057
Knjižnica Loški Potok
telefon
01 83 50 128
Knjižnica Sodražica
telefon
01 83 71 026

odpiralnicas

Koledar dogodkov

<< Julij 2020 >> 
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kakšnih dogodkov in prireditev bi si želeli ve? v knjižnici?
 
Kateremu pravlji?nemu junaku se podaljša nos, kadar se zlaže?